Інтерв'ю Ольги Гуцал

Справжня жінка навіть під час передноворічної метушні не забуває про важливість вибору вбрання до святкових днів. Ольга Гуцал приділила цій темі особливу увагу. Ефектно й неповторно виглядати на новорічній вечірці безперечно їй допомагає вміння вишивати.

Тут можна пустити в хід уяву, застосовуючи як традиційні візерунки, так і сучасні мотиви. При чому зовсім не обов’язково використовувати широку гамму кольорів. Тим більше, я вважаю що монохромне оздоблення завжди виглядатиме більш вишукано та елегантно.
Щодо традиційних візерунків я особливо захоплююся сокальською вишивкою. Поєднання рослинних мотивів складної динамічної форми з геометричним орнаментом зачаровує, а велика кількість поодиноких хрестиків робить виріб легким та ажурним і сприймається мов мереживо. Власне таку сорочку я і вишила для себе, щоправда змінила крій на більш сучасний. Відмовилась від уставки на користь рукава-реглану, на якому безперечно зосереджена основна увага. Він повністю заповнений вишивкою: горизонтальні смуги геометричного орнаменту чергуються з квітковими букетами, широкі смуги з вузькими. Відмежовуючи лінії крою чорним мереживом, можна вдало підкреслити красу жіночої фігури.
В своєму вишивальному гардеробі маю чимало квіткових букетів. Цього разу вирішила проекспериментувати, зробивши букет монохромним. Чорно-білі троянди справили враження не на одну мою подругу. Використання металізованої нитки у вишивці додало блузці святковості, шифонові рукава – легкості. На вишивку я витратила багато часу, але воно того вартувало. Надзвичайно люблю цю блузку.
Фаворитом безумовно являється чорна сукня максі. Дуже хотілося чогось вишуканого, надзвичайно жіночного і в якійсь мірі спокусливого. Оголені плечі, корсет, драпірування легкої тканини свою справу. Над візерунком довго не думала: пташки, квіти на райському дереві крім візуальної краси містять і глибоке символічне значення. Вишивка виконана шовковими нитками. З однієї сторони вишивка шовком потребує більше зусиль, зате використання одного кольору спрощує завдання. В задумах є ще вишити цей мотив меланжевими нитками. Щоправда, з кольором ще не визначилася. Думаю, завдяки переливам відтінків результат буде дивовижним.

Сподіваюся своєю розповіддю я надихнула вас на створення власного ексклюзивного вбрання, тим більше, що для рукодільниці це зовсім неважко. Проявляйте фантазію, експериментуйте з візерунками, кольорами, тканиною, на якій вишиваєте.  Я впевнена, що створивши власноруч один виріб для себе, ви вже не зможете зупинитися. Тим більше в нашому українському календарі зимових свят чимало. Я бажаю усім читачам «KANDY» щасливого Нового року, миру та злагоди. Творіть з любовю.

Немає коментарів:

Дописати коментар