29 грудня 2014 р.

Імбирне печиво

Веселий чобіток
У святкові дні  як ніколи хочеться порадувати близьких смачненькою випічкою. Як от, наприклад, імбирним печивом. Смачне, хрустке, ароматне, його можна пекти щонайменше 5 разів під час новорічних свят. Тим паче, що готувати його дуже просто.
А для прикрашання печива обовязково покличне свою малечу. Безмежна фантазія маленьких кулінарів здатна творити дива!

Рецепт імбирного печива:
400 гр борошна
1 яйце
125 гр вершкового масла
1/2 ч. ложки соди
1 ч. ложка імбиру (у вигляді порошку)
1/2 ч. ложки меленої гвоздики
1 ч. ложка кориці (порошок)
1 склянка цукру
2 ст. ложки меду
Для прикраси знадобиться цукрова глазур (1 яєчний білок + 150 г цукрової пудри)

Готуємо тісто: Цукор, мед і всі спеції кладемо в каструлю, і нагріваємо. Додаємо порізане вершкове масло, розмішуємо поки воно не розчиниться. У суміш додаємо соду і все добре перемішуємо. Додаємо яйце і борошно, замішуємо. Тісто має вийти пластичним. Розгортаємо тісто в корж товщиною 0,5 см і вирізаємо різними формочками печиво. Кладемо на деко і випікаємо в попередньо розігрітій до 160 оС духовці 12-15 хвилин. Поки печеться печиво, готуємо глазур: білок збиваємо в піну і поступово всипаємо в нього цукрову пудру. Отриману однорідну в'язку масу викладаємо в пакет, зрізаємо куточок і прикрашаємо остигле печиво. Смачного!
Більше читайте на сторінках журналу KANDY №2

Немає коментарів:

Дописати коментар