Принцеса на горошині

Диво, яка гарна принцеса, зразу видно - справжнісінька!
У міжнародний день дитячої книги пригадуємо улюблені казки дитинства: Принцеса на горошині, Дюймовочка, Гидке каченя, Снігова Королева, Русалонька та багато-багато інших. До речі саме сьогодні, 2 квітня, талановитому казкарю Гансу Крістіану Андерсену 210 років від дня народження. З цієї нагоди ми підготували збірку його цитат:


- І як, гарна наречена?
- Гарна! Шкода лише що не зелена.
- Нічого, поживе з нами позеленіє.
Дюймовочка.

"Диво, яка гарна принцеса, зразу видно - справжнісінька!" Кресало.

"Приховано - забуте". Німа книга.

"П’ять маленьких горошин жили в одному стручку. Вони всі були зелені, і стручок теж зелений, і тому вони були певні, що весь світ зелений, і це було цілком вірно!" П'ятеро з одного стручка.

"Скарбничка була набита доверху, так що вже й не дзилинчала навіть, а про більше жодній свині з грошима нема про що і мріяти. Стояла вона на шафі і дивилася на все зверху вниз - адже вона могла купити все це, а така думка хоч кому додасть впевненості в собі." Свиня-скарбничка.

"Вона така красуня, кажуть усі, а яка з того користь, коли вона весь свій вік просиділа у мідному замку за високими стінами з вежами." Кресало.

"Тепер він навіть радів, що зазнав стільки лиха та горя. Він багато перестраждав і тому міг краще відчути своє щастя і ту велич, що оточувала його." Гидке каченя.

"Принцеса вийшла з свого мідного замка і стала королевою, чим була дуже задоволена!" Кресало.

"Над шляхетними або обдарованими людьми часто глузують тому, що оточуючі не взмозі зрозуміти своєрідність людини або переважання в ньому добра. Віслюк часто топче найкрасивішу квітку, людина - серце свого побратима." Всього лиш скрипаль.

"Це було вже багато років тому, але саме через те і варто прослухати цю історію, інакше її можуть забути." Соловей.

*****
Лялька Руслана Кушнірук

1 коментар:

  1. А друга цитата, здається, не з "Кресала", а з "Принцеси на горошині"....

    ВідповістиВидалити