Замосць етнографічний + схема

Приємно вирватися на один день із звичної метушні. Особливо, якщо мета нашої подорожі відпочинково-пізнавальна: побачити щось нове, розширити свій кругозір. Хоча наші пояснення на кордоні, що ми зі Львова поїхали в невеличкий Замосць, а саме до музею, викликали неабиякі підозри :)

Замосць (пол. Zamość) - місто в Люблінському воєводстві Польщі (130 км від Львова). Міський архітектурний комплекс просто вражає своєю красою. Та про це іншим разом. А зараз гайда до музею!

Музей розмістився серед яскравих міщанських будинків, побудованих у сімнадцятому столітті в північній частині Великого ринку. Не помітити його просто неможливо. Надзвичайно гарна будівля! Гуляли ми там довго, бо справді є на що подивитися. Зброя, лицарські обладунки, кераміка, живопис, старовинні меблі, археологічні знахідки... А от вам покажемо лише декілька експонатів із залу, де розміщувалися манекени з одягом. Що й казати, в декотрих спільне українське коріння відчувалося у всьому: крій, колористика, візерунки. От погляньте на цю жіночу сорочку, чим не сокальська?! Але не будемо вас обтяжувати словами. Як то кажуть, краще один раз побачити, ніж  сто разів почути. Внизу схема для вишивки.

Скачати схему

Скачати схему

Приємного вишиття!

3 коментарі:

  1. а схему цієї вишиванки можна попросити? http://4.bp.blogspot.com/-sNa1JwPsqRk/VqD9rUXRYTI/AAAAAAAACmE/upxhcYZOv4I/s1600/IMG_4070-1.jpg

    ВідповістиВидалити