Попелюшка

Дуже шкідливо не їздити на бал, особливо коли ти цього заслуговуєш!
Починаємо день з прекрасної казки... і якщо ви вважаєте, що знаєте сюжет з пелюшок і вас важко чимось вже здивувати, все одно варто йти, хоча б заради шикарних костюмів, інтер'єрів та краєвидів.

На пошиття бальної сукні Попелюшки пішло понад 240 метрів тканини і 10 000 кристалів Swarovski, а також було зроблено більше 4800 метрів стібків. Ефект пишності й величезності створений завдяки більш ніж дванадцяти різним шарам різних тканин. Для зйомок фільму було виготовлено 9 абсолютно однакових суконь. Художниці по костюмах Сенді Пауелл прийшла цікава думка - прикрасити сукню маленькими метеликами, які сідають на тканину, після того, як Фея створює вбрання.

На пошиття сукні для Феї-Хресної витрачено 120 метрів тканини, 400 світлодіодів, тисячі кристалів Swarovski. Ширина сукні склала майже 120 сантиметрів.

У фільмі сестри Анастасія та Дрізелла завжди одягнені в однакові за фасоном, але різні за кольором сукні, так само як і в однойменному анімаційному фільмі Disney. А вбрання мачухи вирізняються особливим смаком, шармом і вишуканістю!!!

Коли прийшов час створювати весільне вбрання для Попелюшки, дизайнер вирішила що дуже важливо зробити цю сукню відмінною від пишної  блакитної сукні. Сенді Пауелл пішла шляхом спрощення дизайну. Вона захотіла зробити щось просто миле, ефемерне й красиве. Сукню світло бежевого кольору, з довгими рукавами, зроблена з шовку і органзи, прикрашена вишивкою з квітів, має представляти простоту принцеси. Команда швачок кроїла, вирізала, зшивала деталі і створювала сукню для фільму протягом цілого місяця. Після того її віддали в руки професійних вишивальниць, які в ручну вишили всі квіти. Всього в роботі над одним тільки цим платтям було задіяно 16 осіб, і на його створення пішло 550 годин роботи. 
Навіщо мені дивитися на ніжку,
коли я і по обличчю бачу, що це не вона!
*****
фотографії - кадри з фільму "Попелюшка" Дісней 2015

2 коментарі:

  1. Як цікаво, тепер обов'язково фільм подивлюсь :)))!

    ВідповістиВидалити
  2. Цікаво!!! До речі, все своє життя знала і розловідала дітям в садочку і дома казку про Попелюшку і кришталевий черевичок. І тільки в цьому році, коли синові на позакласне дали завдання прочитати казку, дізналася,що є варіант із СОБОЛЕВИМ ЧЕРЕВИЧКОМ , ДВОМА ВІЗИТАМИ НА БАЛ І ПРИГОЩАННЯМ ПОМАРАНЧАМИ.!! Мабуть саме з цього варіанту казки створювали фільм "Три горішка для Попелюшки."

    ВідповістиВидалити