Журнал "Українська вишивка" №52-53 (2-3)

Весна щороку дивує приємними несподіванками та цікавими подіями. Одна з таких подій – перший ювілей «Української вишивки». П’ять років невичерпного натхнення разом із видатними майстринями, сотні візерунків, які ви, наші невгамовні трудівниці, втілювали в життя, усвідомлення того, що майстер-класи не залишилися поза увагою і тепер усе частіше можна бачити давні техніки вишивки на ваших виробах. Заради такої дати в цьому номері  й гості зібралися відповідні.
Наталька Кунцевська запропонувала святкувати в аксесуарах, зроблених своїми руками. Цю ідею підхопила фотограф Анна Башкатова і результат їхньої сумісної праці ви можете бачити на сторінках рубрики «Дівочі секрети».

У розмовах про український стрій, розкішні орнаменти вишиванок із різних регіонів України ми з превеликим задоволенням провели кілька годин зі знаною львівською колекціонеркою Роксоляною Шимчук. Її інтерв’ю, знайомство з етно-колекцією та схема однієї з найцікавіших сорочок Поділля стали щедрим дарунком до нашого ювілею.

Ну, і звісно, які ж уродини без пісень і танців? Маленька героїня цього номера Анна-Марія Базилевич пригадала декілька веснянок, чим веселила нас безупинно. Доказ тому - радісне та яскраве портфоліо від такого ж мегапозитивного фотографа Інни Голодняк.


Тож, ми щиро тішимося, що можемо разом із вами, дорогі рукодільниці, відсвяткувати цей день народження, і запрошуємо всіх вас на наше спільне вишиване свято.
Щиро ваші,
Наталя Скрипниченко та Руслана Кушнірук.


* * * * *

На обкладинці Анна-Марія Базилевич
Фотограф Інна Голодняк

У ЦЬОМУ НОМЕРІ: