Трохи ближче до зірок

Захоплюючись зоряним небом, мимоволі постає питання: “Хто ми у цьому Всесвіті і чи всі ці небесні тіла мають певний вплив на нас?” Прояснити ситуацію нам допоміг голова Львівської регіональної асоціації астрологів “Геліос” Олег Горбань.
“Для мене астрологія – це захоплення з дитинства. Ще малим я залізав на дах і міг півночі спостерігати за зірками. Мене не просто вабили самі зірки, а власне те, як вони на нас впливають. Невже все те, що світиться на небі, не має з нами нікого зв’язку, ніяк не впливає на нас? Коли я почав розмірковувати над цим, тоді й народилася мрія познайомитися з людьми, які вивчають не просто астрономію, на шталт “Який грунт на Марсі?” Мене цікавила чи є взаємодія між іншими планетами та всім Всесвітом і як вона відбувається. Власне цим і займається астрологія.
Спершу дуже довго шукав таких людей, адже в Радянському Союзі ця тема була непопулярною й астрологія вважалася лженаукою. Лише на початку 90-х, коли Україна стала незалежною, почала з’являтися література та можливості навчання в цьому напрямку. До нас приїздив знаний астролог, учень одного з найавторитетніших астрологів у колишньому СНД Сергій Вронський. Вперше у Львові зібралися люди, які цікавилися цим, утворився осередок однодумців, які й заснували спілку астрологів. Через два роки ми зареєструвалися як офіційна громадська організація “Львівська регіональна асоціація астрологів “Геліос”. З 1998 року я став головою цієї асоціації. Наша асоціація є найдавнішою і найчисельнішою в Україні. У нас є понад 70 астрологів, які практикують і займаються астрологією, навчанням, просвітницької діяльністю.
Насправді більшість людей не знають астрології. Часто мова йде про гадання, про що завгодно, але не про астрологію. Астрологія - це наука про час, його вплив та особливості. Час - це ритм, який допомагає функціонувати: нам, нашому тілу, нашій душі. Якщо ми правильно використовуємо цей ритм, жити стає значно простіше і ми маємо можливість долати більші труднощі. Якщо ж ми йдемо всупереч цьому ритму, наше життя створює нам певні проблеми. Астрологія це наука, яка власне вивчає ті чи інші періоди, як загальні, так й індивідуальні для кожної людини. Астрологи намагаються зрозуміти для чого цей період сприятливий і порадити людині, що варто робити в цей період, для чого він більш успішний, як варто використати цей чи інший час. По суті, астрологія дозволяє зрозуміти природу того чи іншого часу. З точки зору астрології немає поганих періодів, так як і немає хороших. Один і той самий період для чогось може бути хорошим, а для чогось складним. Коли людина знає як використати той чи інший період, вона називається успішною. Адже, успішна людина – це не лише хороша ідея, а й вчасна її реалізація. Астрологія як раз та наука, яка допомагає щось зробити вчасно.
Щодо звичних гороскопів, які ми бачимо у журналах, з точки зору астрології це примітивізм. На це треба звертати увагу як на розвагу. Коли мова йде про професійний гороскоп, астролог повинен розказати про людину, побачити основні риси характеру, навіть не знаючи самої людини. Потрібно лише знати точну дату, час і місце народження.  За цими даними складається гороскоп, який вже несе в собі певну характеристику особистості, її сильні та слабкі сторони. Знаючи основні риси характеру, ми можемо побачити в яких обставинах живе людина, з якими проблемами стикається, далі астролог може пов’язати ці труднощі з тими негативними якостями, які в неї є. І показати, якщо людина скорегує певні якості характеру, то вона перестане стикатися з тими чи іншими проблемами. І в неї почне змінюватися життя. Це основна робота астролога. Люди, як правило, стикаються з тими труднощами, які самі собі створили. Ніхто їх нам не намалював, ні Доля, ні зірки, лише ми самі своїми якостями. Астролог має висвітлити ці якості, щоб людина побачила себе зі сторони.
Секрет астролога заключаться в тому, що він ніколи не знає, що буде з людиною. Ми бачимо лише певні обставини. Кожна людина приходить в це життя з певним ресурсом, з певними цілями та можливостями. Вони потрібні для того, щоб людина реалізувала себе як душу. І для цього не завжди потрібні ресурси матеріальні. Іншими словами, кожна людина приходить у цей світ зі своїм гаманцем і цей гаманець має свій розмір. Він не може бути більший чи менший. Вона лише має те, що має отримати. Вона може прагнути більшого, і якщо вона отримує раптом більше,  то з часом це все одно відходить від неї. Тобто, людина не може перестрибнути через свій потенціал. Через кожну людину може проти лише стільки ресурсу, скільки цій людині потрібно. Вона мусить розуміти своє місце і своє покликання. Не треба старатися зайняти чуже місце. Людина в такому випадку втрачає своє призначення, а значить втрачає своє щастя. Водночас займаючи чуже місце, вона не дає стати комусь на своє місце. Тому і бачимо людей, які багато мають, але не відчувають внутрішнього щастя.
Астрологія ніколи не входить в заперечення з релігією, ніколи не входила і ніколи не буде входити. За 20-літню практику я зустрічав різних астрологів, не зустрічав лише тих, які не вірять в Бога. Коли людина дійсно серйозно починає вивчати астрологію, віра приходить сама.
Астрологія не використовує далекі об’єкти Космосу, в основному це об’єкти пов’язані з нашою Сонячною системою. Тобто йде мова про планети Сонячної системи і наше світило Сонце. До речі, індивідуальну астрологічну карту можна скласти самостійно за циклом Сонця. Як це зробити? Наприклад, ви народилися 25 серпня. До дати народження додаємо 180 днів, тобто знаходимо рівно протилежний день. Це буде 25 лютого. І тепер нам потрібно знайти ще дві точки - 90 днів від дня вашого народження в одну сторону і в іншу. В нашому прикладі це буде 25 листопада і в зворотному напрямку 25 травня. Отже, ми отримали чотири ключові дати. Пронумеруємо їх: перша - це дата народження, друга - в листопаді, третя - в лютому і четверта - в травні. Для кожної людини, так само як і в природі, існують свої періоди весни, літа, осені та зими. Так звані, індивідуальні пори року. Як і в природі, весною щось зароджується, з’являється натхнення. Це є час починань, час, коли треба садити. Це період між точкою один і два. З точки номер два до точки три - індивідуальне літо. Саме в цей час спостерігаємо найбільший потенціал людини, їй найбільше хочеться творити і саме в цей час і треба багато робити. Максимально підсилювати увагу тому, що ми почали весною. Найгірше - це байдикувати. Від третьої точки починається осінь: період “збору врожаю”. Людина отримує те, що “посадила” весною. Хороше чи погане, правильне чи неправильне - це все заслуги самої людини. Якщо в цей час з нами відбувається щось не те, чого би нам хотілося, варто повернутися на півроку назад і згадати, що відбувалося тоді.
Індивідуальна зима, в нашому випадку, це період з 25 травня до 25 серпня, - дуже важливий і цінний час. Це період аналізу, оцінки, підведення підсумків. Людина накопичує сили, щоб весною знову почати діяти.
Це, звичайно, дуже загальна оцінка, за більш детальним астрологічним прогнозом все ж таки варто звернутися до професіоналів, які володіють знаннями і, що найважливіше, досвідом.
 * * * * *
Фотограф Інна Голодняк
Місце зйомки Ресторан "Дністер" м. Львів
Схема сорочки надрукована в журналі "Сучасна вишивка" №6

Немає коментарів:

Дописати коментар