Чайна церемонія

У житті людини набереться небагато годин, які були б приємнішими, ніж час, присвячений вечірньому чаю.
@Генрі Джеймс
- А може зайдемо до мене на чай?
- Тільки на чай? - Ні ... ще на варення. » @Любов у великому місті.


Повисло мовчання. Як не дивно, завжди наступав момент, коли вони не знали, що один одному сказати. У таких випадках Шарль завжди пропонував їй чаю. Чай у них служив якимось пальним для слів. 
@Давид Фонкінос. Ніжність.

О, чарівний чай, чудова відповідь на всі заморочки в житті. Про тебе розпускають плітки - а в тебе є чашка чаю. Тебе звільняють з роботи - а у тебе є чашка чаю. Твій чоловік говорить тобі, що у нього рак мозку, - а в тебе є чашка чаю ...  
@Сесілія Ахерн. PS Я люблю тебе.

- Подивіться, як тут гарно, коли встає сонце.
Щоб як слід насолодитися видовищем, він дістав з багажника три розкладних стільчика. Простягнув журналістам склянки і налив з термосу ароматний напій.
- Чай з бергамотом, - пояснив він. - Необхідне доповнення до магії світанку.
@Бернар Вербер. Батько наших батьків.

Англійці всіх класів переконані, що чай має чудодійні властивості. Чашка чаю може вилікувати або, принаймні, значно полегшити майже будь-яке дріб'язкове нездужання, від головного болю до здертого коліна. Чай також є хорошими ліками від усіх хвороб соціального чи психологічного характеру - від ображеного «я» до душевних травм, отриманих внаслідок розлучення або тяжкої втрати. Цей чарівний напій ефективний як седативний засіб, так і як стимулятор. Чай заспокоює і збуджує, а також підвищує тонус. Тож який би не був ваш психічний або фізичний стан, усе, що вам потрібно, - це «чашка хорошого чаю».
@Кейт Фокс. Спостерігаючи за англійцями. Приховані правила поведінки.

Чаювання має рідкісну перевагу: вносити в наше абсурдне існування частинку спокійної гармонії.
@Мюріель Барбері. Елегантність їжачка.

* * * * *
Фотограф Інна Голодняк
місце зйомки ресторан "Панорама" готель "Дністер", м. Львів

1 коментар: